<<<1 - 11 з 92>>>


01 Травня 2024 16:21Новини

В Менській територіальній громаді проведено районний етап спортивних змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

«Рух – це життя» - це аксіома. А яке ж життя школярів без фізкультури та спортивних змагань. На пропагування здорового способу життя, створення атмосфери спортивного свята серед учнів шкіл спрямовані спортивні змагання «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Раніше в громадах проходили І та ІІ етапи змагань. 30 квітня та 1 травня на базі гостинного Опорного закладу Менська гімназія було проведено ІІІ (районний) етап спортивних змагань. За першість з футзалу, волейболу та баскетболу серед юнаків змагались команди учнів з Корюківської, Холминської, Сосницької, Менської та Сновської громад.

Ігри були видовищними та сповненими емоцій. Менська громада має на даному етапі значні здобутки: учні Волосківської гімназії здобули срібло на змаганнях з футзалу, а команда юнаків Дягівського ЗЗСО І-ІІІ ст. посіли ІІ місце у захоплюючій боротьбі в баскетболі. Вітаємо наших призерів та їх наставників. Ви гордість

01 Травня 2024 16:00Новини

В Менській ТГ триває робота над Стратегією освітньої галузі громади

Нещодавно серед педагогів, учнів та батьків учнів закладів загальної середньої освіти проводилось опитування щодо стану матеріально-технічного забезпечення закладів, організації освітнього процесу, позакласної роботи та атмосфери в колективах. В п’ятницю 26 квітня відбулось засідання робочої групи по розробці Стратегії, присвячене аналізу проведеного опитування.

В опитуванні взяли участь 438 учнів 5-11 класів, 332 батьків учнів та 148 вчителів з усіх шкіл громади. Це досить високий показник, що свідчить про активність учасників освітнього процесу та небайдужість до розвитку освітньої галузі.

Експерт проєкту DECIDE Григорій Перерва ознайомив членів робочої групи з результатами проведеного опитування, звернув увагу на питання, в яких освіта громади має досягнення та ті, що потребують покращення в майбутньому.

З результатами опитування детально можна ознайомитись далі.

Наступне завдання – це визначення

10 Квітня 2024 12:22Новини

В Менській гімназії завершилися монтажні роботи зі встановлення сонячної гібридної станції

У Менській гімназії завершився важливий етап – встановлення та початок тестування сонячної гібридної електростанції. Цей проєкт, що реалізується за участю Благодійного фонду «Фортечний» та сприянням французької благодійної організації «Електрики без кордонів», є кроком у напрямку сталого та ефективного використання енергії.

Гібридна установка, яка складається із сонячних панелей, акумуляторних батарей та генераторів, об'єднана в одну систему, призначена для забезпечення енергопостачання укриттів у навчальному закладі. Окрім цього, надлишки енергії, що генеруються, будуть використовуватися для потреб установи.

Представник фонду, Максим Сидоров, підкреслив важливість цього проєкту для Менської гімназії, наголошуючи на тому, що ця школа є опорною у своєму регіоні. Нове обладнання не лише забезпечить безперебійне енергопостачання під час блекаутів, але й зробить можливим безпечне проведення важливих подій, таких як ЗНО.