<<<1 - 11 з 670>>>


26 Листопада 2020 14:30

Капітальні інвестиції в Чернігівській області в січні-вересні 2020 року

У січні–вересні 2020р. обсяг капітальних інвестицій підприємств та організацій Чернігівщини становив 3638 млн.грн. Майже всі вони (99% загального обсягу) вкладені в матеріальні активи.

На придбання, модернізацію та вдосконалення машин, обладнання  та інвентаря спрямовано 38% інвестицій, у житлові та нежитлові будівлі – 24%, інженерні споруди – 23%,  транспортні засоби – 9%.

Основним джерелом капітальних інвестицій, як і раніше, залишаються власні кошти підприємств і організацій (76% загального обсягу). За рахунок коштів державного та місцевих бюджетів освоєно 15% усіх інвестицій,  коштів населення на будівництво житла – 3%.

Найбільше (46%) капітальних інвестицій використано в сільському, лісовому та рибному господарстві, 22% – промисловості, 12% – державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні,  9% – будівництві.

Головне управління статистики у Чернігівській області

 

26 Листопада 2020 08:36

СБУ попередила створення радикального осередку у Чернігові, який пропагував агресивну війну

СБУ попередила створення радикального осередку у Чернігові, який пропагував агресивну війну

Служба безпеки України викрила іноземного пропагандиста на спробі створення у Чернігові місцевого осередку агітаторів агресивної війни.

За даними досудового слідства, громадянин однієї з пострадянських країн, який проживав в нашій державі, поширював через інтернет екстремістські заклики. Зловмисник розміщував на власній інтернет-сторінці матеріали щодо нібито домінування так званої «слов’янської держави» над іншими народами. Також він поширював дискримінаційні статті, де принижувалась честь і гідність представників однієї з національних меншин.

Встановлено, що фігурант належав до одного з неоязичницьких угруповань, яке було створено на території РФ.

Оперативники спецслужби задокументували, що агітатор займався активним пошуком на території регіону спільників та однодумців для залучення до пропагандистських заходів.

Під час обшуків за

23 Листопада 2020 08:24

Посадовця виправної колонії на Чернігівщині СБУ викрила на одержанні хабарів від засуджених

Посадовця виправної колонії на Чернігівщині СБУ викрила на одержанні хабарів від засуджених

         Служба безпеки України викрила заступника начальника однієї з виправних колоній у Чернігівській області на систематичному отриманні хабарів.

         За попередніми даними досудового розслідування, посадовець запровадив механізм одержання неправомірної вигоди від засуджених. За різні суми він «пропонував» ув’язненим сприяння у пом’якшенні умов перебування у пенітенціарній установі.

         Співробітники СБУ задокументували факт вимагання грошей з одного із засуджених за його переведення до іншого виправного закладу з більш послабленим режимом.

         Правоохоронці затримали посадовця під час передачі частини хабара. Раніше співробітники СБУ зафіксували одержання фігурантом ще однієї суми неправомірної вигоди.

         Наразі вирішується питання щодо

09 Листопада 2020 10:29

На Чернігівщині СБУ викрила розкрадання державних грошей під час ремонту залізничного мосту

     Служба безпеки України викрила у Чернігівській області схему розкрадання державних коштів, які були виділені на відновлення залізничного мосту через річку Десна.  За попередніми даними слідства, представники АТ «Укрзалізниця» уклали договір з комерційною структурою на проведення капремонту об’єкту транспортної інфраструктури. Щоб привласнити частину цих грошей, керівник фірми-підрядника штучно завищив обсяги робіт і витратних матеріалів. Для цього фігуранти внесли недостовірні відомості до звітної документації. Встановлено, що для виведення коштів у тінь та їх переведення у готівку учасники схеми використали підконтрольне підприємство з ознаками фіктивності. За результатами будівельно-технічної та економічної експертиз оборудка завдала державі збитки на майже 450 тисяч гривень.  Під час слідчих дій правоохоронці виявили у фігурантів документи та інші речові докази протиправної

09 Листопада 2020 08:01

Вітання голови районної ради Олени Панченко з Всеукраїнським днем працівників культури і майстрів народного мистецтва

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ СРІБНЯНЩИНИ!

СЕРДЕЧНО ВІТАЮ УСІХ ІЗ ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА,

Усіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу.

Без перебільшення можна стверджувати, що збереження національних традицій – запорука успішних перетворень сучасного суспільства. Культура робить людину особистістю; незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших.

Українська культура займає гідну нішу у світовому співтоваристві, оскільки має давні коріння. Нам є чим пишатися. Багатовікова історія збагатила український народ неповторними цінностями.

 Дякуючи творчому неспокою та громадському подвижництву майстрів культури та мистецтв народна та професійна культура рясно вродила вагомими духовними здобутками. Тож ставлення

09 Листопада 2020 08:00

Вітання голови районної ради Олени Панченко з Днем української писемності та мови

Шановні земляки!

 Вітаю Вас  з Днем української писемності та мови.

Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ. Вишукана й могутня, вічна у народній пісні і в щирій молитві українська мова належить до найдавніших мов Європи. Вона зачаровує своєю милозвучністю, довершеністю, здатністю виражати найтонші вияви думок і почуттів.

Тернами, а не трояндами стелився її шлях. Переслідувана у власному домі, вона проростала й увічнювалася палким словом Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, інших постатей національної культури, українським народом.

Спільне завдання всіх нас - зміцнювати авторитет і престижність української мови, утверджувати рідну мову як духовну основу української державності.

Бажаю всім миру, щастя, благополуччя, нехай материнське слово буде для всіх

02 Листопада 2020 08:46

Трьох поліцейських, яких СБУ затримала на хабарі, засуджено до 5 років ув'язнення

Трьох поліцейських Прилуцького відділу поліції, яких Служба безпеки України викрила на одержанні неправомірної вигоди, засуджено до 5 років позбавлення волі.

 Встановлено, що зловмисники налагодили схему отримання неправомірної вигоди з власників автомобілів, які скоїли адміністративні правопорушення, погрожуючи їм вилученням транспортних засобів та документів.

У січні 2018 року правоохоронці затримали поліцейських у службовому автомобілі під час отримання п’яти тисяч гривень хабара від одного з водіїв за непритягнення його до відповідальності через порушення правил дорожнього руху та повернення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Відповідно до вироку Срібнянського районного суду поліцейських визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального

30 Жовтня 2020 08:00

Вітання голови районної ради Олени Панченко з Днем соціальної сфери

Шановні працівники соціальної сфери Срібнянщини!

Прийміть щирі вітання з нагоди Вашого професійного свята – Дня соціального працівника!
Ви присвятили своє життя добрій та благородній справі – турботі про людей, яким ви щодня допомагаєте справитися з нелегкими життєвими обставинами.

Ваша професія вимагає не тільки сумлінного ставлення до справи, але й величезного терпіння та вміння співпереживати. За Вашу доброзичливість та душевність Вам вдячні ветерани, пенсіонери, інваліди, багатодітні сім’ї. Кожен з Вас, присвятивши себе важливій та потрібній справі, своєю щоденною працею сприяє реалізації та розвитку соціальної сфери району.

У цей святковий день висловлюю Вам щиру та глибоку вдячність за Вашу самовіддану працю, за чуйність і увагу до людей, які потребують допомоги та підтримки.

Від усієї душі вітаю Вас з професійним святом та бажаю успіхів у нелегкій, але такій необхідній роботі, здоров’я, благополуччя та щастя Вам і Вашим близьким!
Нехай гарний

28 Жовтня 2020 09:00

До дня працівників соціальної сфери

Лідія Падалка: Служба зайнятості сьогодні – це сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для шукачів роботи та роботодавців»

У першу неділю листопада в Україні своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери, чия професія передусім визначається категоріями доброти і гуманізму. До когорти соціальних працівників належать і фахівці служби зайнятості, які надають допомогу та підтримку громадянам у разі безробіття.

 «Державна служба зайнятості є активним посередником на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи, здатна прогнозувати та оперативно реагувати на виклики ринку праці. Вона, єдина в українському суспільстві, на безоплатній основі надає послуги із пошуку роботи та підбору персоналу. Сьогодні це сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для клієнтів», - говорить директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Тож які це можливості?

Для шукачів роботи та роботодавців впроваджено цілу низку електронних сервісів, якими можна скористатися, не виходячи з дому. На порталі державної служби зайнятості, у вільному доступі, база вакансій у межах

28 Жовтня 2020 08:00

День визволення України від фашистських загарбників

Шановні ветерани, земляки!

Від щирого серця вітаю Вас з Днем визволення України від фашистських загарбників!

У ці дні український народ вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв нашу священну землю в роки Другої світової війни. Низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишається ваш приклад патріотизму та мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги.

У цей нелегкий для країни час, подвиг

23 Жовтня 2020 08:20

Вітання голови районної ради Олени Панченко з Днем автомобіліста та працівників дорожнього господарства

 
Шановні автомобілісти та працівники доріг Срібнянщини!

Вже традиційно в останню неділю жовтня в Україні відзначається День автомобіліста і дорожника – професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства.

Автомобільний транспорт та якість доріг відіграють важливу роль в сучасному суспільстві та є одним з показників розвитку будь-якої держави.  

Ваша робота має виняткове значення задля забезпечення належного рівня функціонування усіх галузей господарства району. Саме від стану доріг та злагодженої роботи перевізників залежить якість та своєчасність забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян.

Щиро вітаю всіх, чиє життя пов'язане з дорогою, з професійним святом. Адже, цей день святкують не тільки професійні водії та працівники дорожнього господарства, а й звичайні автолюбителі.

Бажаю Вам зеленої вулиці на життєвих і автомобільних

<<<1 - 11 з 670>>>