<<<1 - 11 з 53>>>


23 Грудня 2020 15:59

На Чернігівщині за матеріалами СБУ засуджено торгівця зброєю

За матеріалами Служби безпеки України засуджено мешканця Чернігівщини, який займався незаконним виробництвом, переробкою та ремонтом вогнепальної зброї.

Оперативники спецслужби встановили, що житель Ніжинського району обладнав на території власного помешкання незаконну зброярню. На замовлення клієнтів, зокрема представників  кримінальних кіл, він здійснював переведення у бойовий стан незареєстрованої вогнепальної зброї.

Затримали «зброяра» у вересні 2020 року.

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого

18 Грудня 2020 12:52

СБУ викрила посадовців Чернігівської митниці на корупції при ввезені імпортних товарів

Служба безпеки України задокументувала факти системної корупції, до яких причетні заступник начальника митного посту та головний інспектор одного з відділів Чернігівської митниці.

За попередньою версією слідства,  посадовці налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від представників зовнішньоїекономічної діяльності. За гроші фігуранти обіцяли підприємцям не створювати штучних перешкод під час митного оформлення імпортованих товарів.

Правоохоронці затримали головного

17 Грудня 2020 12:44

У Чернігові СБУ попередила створення радикального осередку, який пропагував агресивну війну

Служба безпеки України викрила іноземного пропагандиста на спробі створення у Чернігові місцевого осередку агітаторів агресивної війни.

За даними досудового слідства, громадянин однієї з пострадянських країн, який проживав в нашій державі, поширював через інтернет заклики до протиправних дій. Зловмисник розміщував на власній інтернетсторінці матеріали щодо нібито домінування так званої «слов’янської держави» над іншими народами. Також він поширював дискримінаційні статті, де принижувалась

24 Листопада 2020 16:23

У Чернігові СБУ викрила підпільний цех з масштабного виробництва контрафактного алкоголю

Служба безпеки України блокувала у Чернігові незаконні виробництво і збут оптових партій контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості.

За попередніми данними слідства, нелегальний бізнес організували декілька мешканців обласного центру. Ділки виготовляли фальсифікований алкоголь із сировини невідомого походження в антисанітарних умовах. Підпільний цех вони облаштували у приміщенні місцевого гаражного кооперативу.

Служба безпеки України викрила у Чернігівській області схему розкрадання державних коштів, які були виділені на відновлення залізничного мосту через річку Десна.

За попередніми даними слідства, представники АТ «Укрзалізниця» уклали договір з комерційною структурою на проведення капремонту об’єкту транспортної інфраструктури. Щоб привласнити частину цих грошей, керівник фірми-підрядника штучно завищив обсяги робіт і витратних матеріалів. Для цього фігуранти внесли недостовірні відомості до

04 Листопада 2020 15:56

Гібридна війна Росії. Трансформація маніпуляцій у соцмережах

У сучасній гібридній війні інформаційна зброя використовується активніше, ніж зброя традиційна, адже приносить не менш відчутні результати малою кров’ю. Це підтверджують і кібератаки Кремля, і спроби Росії вплинути на суспільну думку під час виборів у США, Франції та інших країнах, і використання проблеми мігрантів у Європі тощо.

На початку російської військової агресії проти України всі інформаційні операції Кремля були направлені на популяризацію «русского мира» і заперечення можливості існування

19 Жовтня 2020 12:46

На Чернігівщині завершилися навчання АТЦ СБУ

Умовні терористи захопили заручників та погрожують підірвати кілька «вибухових пристроїв» на об`єкті із масовим перебуванням людей поблизу державного кордону. Саме такою була легенда антитерористичних командно-штабних навчань, які днями відбулися в одному з прикордонних районів Чернігівщини.

За планування та хід спецоперації відповідала Координаційна группа Антитерористичного центру при обласному управлінні СБУ. Було прийнято рішення негайно задіяти до протидії терзагрозі регіональні підрозділи СБУ, Нацполіції, Збройних

19 Жовтня 2020 12:07

СБУ викрила організоване угруповання на спробі незаконного створення «міськради» на Чернігівщині

Служба безпеки України викрила організоване угруповання, яке намагалося сформувати у Прилуках псевдодержавне утворення для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.

За попередніми даними слідства, учасники групи, до якої входило 9 місцевих жителів, намагалися створити у місті так званий «альтернативний» орган місцевого самоврядування. Для «легалізації» незаконної структури фігуранти розробили підроблені документи, у тому числі статут «міськради».

Організатори групи створили власну сторінку в одній із соціальних мереж,

15 Жовтня 2020 14:55

На Чернігівщині СБУ викрила порушення екологічних норм під час утилізації промислових відходів

Служба безпеки України викрила схему незаконної утилізації шкідливих відходів промислового виробництва на території однієї з окремих територіальних громад Чернігівської області.

За попередніми даними, представники підприємства, яке виробляє картонну і паперову продукцію, налагодили механізм нелегального вивозу відходів для ухилення від фінансових витрат на їх безпечну переробку. Для цього вони уклали фіктивні договори з комерційними структурами на транспортування і утилізацію відпрацьованих промислових

<<<1 - 11 з 53>>>