26 Березня 2020 14:28Соціальний захист

ДО ВІДОДО ВІДОМА УЧАСНИКІВ АТО/ООС  ЩОДО ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯМА УЧАСНИКІВ АТО/ООС  ЩОДО ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯДО ВІДОМА УЧАСНИКІВ АТО/ООС  ЩОДО ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ

 

      Постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 року № 432 «Про затвердження Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності» (зі змінами), затверджено Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності.

Професійна адаптація - заходи, спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Дія цього Порядку поширюється на учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності (далі - особи) з числа осіб, яким установлено один із таких статусів:

11 Лютого 2020 15:00Соціальний захист

Реабілітація дітей з інвалідністю

З метою забезпечення якісної організації роботи щодо забезпечення якісної організації роботи щодо забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 309 „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю ” (далі – Порядок), у 2020 році був змінений механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю.

Відповідно до Порядку у 2020 році за принципом «гроші ходять за людиною» можуть бути забезпечені заходами з реабілітації діти з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

Для забезпечення

13 Травня 2019 09:58Соціальний захист

+Грантовий Дайджест_на Травень "Будь в курсі подій - дій"
25 Квітня 2019 09:31Соціальний захист

Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу.



У 2019 році запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу за принципом „гроші ходять за людиною”, що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

На виконання Закону України „Про Державний бюджет України на 2019 рік”, яким передбачені видатки за бюджетною програмою 2507100 „Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу” Урядом 27.03.2019 була прийнята постанова Кабінету Міністрів України „Про затвердження

28 Лютого 2019 11:42Соціальний захист

ПРОТЕЗУВАННЯ (ОРТЕЗУВАННЯ) УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ ВИРОБАМИ ПІДВИЩЕНОЇ ФУНКЦІОНАЛЬНОСТІ ЗА ТЕХНОЛОГІЯМИ ВИГОТОВЛЕННЯ, ЯКІ ВІДСУТНІ В УКРАЇНІ



Протезування учасників антитерористичної операції в Україні здійснюється за рахунок коштів державного бюджету та є першочерговим незалежно від встановлення інвалідності на підставі рішень військово-лікарських комісій.

Механізм забезпечення учасників антитерористичної операції за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні визначений Порядком протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або забезпеченні її проведення (здійсненні заходів, пов’язаних

06 Лютого 2018 16:22інформація

Графік виїздів Чернігівського протезно-ортопедичного цеху на 2018 рік


Управління соціального захисту населення повідомляє, що відповідно до графіку виїзду фахівців Чернігівського протезно-ортопедичного цеху на 2018 рік прийом громадян відбудеться 13.03.2018 та 16.10.2018 за адресою: територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Прилуцької міської ради м. Прилуки, вул. Короленка,8.

04 Січня 2018 16:09інформація

До уваги роботодавців!


Відповідно до Порядку реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2007 року № 70 (зі змінами), реєстрація підприємств, установ та організацій, в тому числі фізичних осіб, які використовують найману працю, здійснюється Чернігівським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів до 1 лютого 2018 року (за адресою: 14017, м. Чернігів, вул. Вячеслава Радченка, 14).

Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів за 2017 рік (форма № 10-ПІ/річна поштова/) подається тільки в паперовому вигляді, не пізніше 1 березня 2018 року.

Неподання (несвоєчасне подання) звітності тягне за собою адміністративну відповідальність посадових осіб підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, які використовують найману працю.

За інформацією можна звернутися:

14017, м. Чернігів, вул. В.Радченка, 14

Тел./факс: (0462) 67-28-51

E-mail: [email protected]

07 Грудня 2017 12:59інформація

До уваги роботодавців!


Статтею 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" №875-XII від 21.03.1991 року (з наступними змінами і доповненнями) (далі - Закон) передбачено, що підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює вісім і більше осіб (далі - роботодавці), самостійно реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів (далі - відділення Фонду) за своїм місцезнаходженням.

Порядок реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, визначений постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 року (далі - Постанова №70), встановлює процедуру реєстрації роботодавців у відділенні Фонду.

Новостворені

07 Грудня 2017 12:09інформація

Форум «Створення безбар’єрного середовища на Чернігівщині за міжнародними стандартами»


08 грудня, у п’ятницю, відбудеться форум «Створення безбар’єрного середовища на Чернігівщині за міжнародними стандартами».

Форум проводиться за ініціативи Громадської організації «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації інвалідів з вадами фізичного розвитку «ІНТЕГРАЦІЯ» та підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради.

Під час роботи форуму заплановано розглянути наступні питання:

  • безбар’єрність та доступність до об’єктів житлового, громадського призначення та інженерно-транспортної інфраструктури;
  • розвиток інклюзивної освіти;
  • працевлаштування та організація праці осіб з інвалідністю в умовах ринкової економіки;
  • фізкультурно-спортивна реабілітація;
  • надання правової допомоги особам з інвалідністю (пільги для ГОІ, надання адмінпослуг у сферах державної
29 Листопада 2017 08:57інформація

Стан виконання вимог доступності до об’єктів соціальної сфери


Установи управління соціального захисту населення та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) розташовані в одноповерховій будівлі, в якій управління займає ліве крило, територіальний центр - праве крило. Прилегла територія до займаної будівлі облаштована з пониженням висоти бордюрного каменю в місцях перетину тротуару з проїзжою частиною, паркувальне місце для автомобілів осіб з інвалідністю, за повідомленням ТСЦ 7442 РСЦ МВС в Чернігівській області, не можливо облаштувати, так як будівля знаходиться на перехресті вулиць.

Пандус,