<<<1 - 11 з 12>>>


28 Вересня 2021 11:44-

Хто має право на отримання субсидії

 

Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Наразі до кінця дії карантину обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї:

- обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства;

- середньомісячний

24 Вересня 2021 16:06-

Куди звертатись для призначення субсидії, які документи подаються, на який термін надається субсидія

 

Куди звертатись для призначення субсидії

 Для оформлення субсидії онлайн треба перейти за посиланням ,,Оформлення субсидії онлайн" на сторінці https://www.msp.gov.ua/timeline/subsidii.html.

 У паперовому вигляді заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими

25 Травня 2021 14:15-

Уряд конкретизував зміни в умовах призначення житлових субсидій

 

 Кабінет Міністрів України постановою від 19 травня 2021 року №505 врегулював деякі питання  призначення житлових субсидій.

   Субсидія на наступний період для понад 2,5 млн домогосподарств призначатиметься автоматично, без особистого звернення. І тільки 15 % домогосподарств необхідно буде оновити документи для її отримання (близько 460 тис. домогосподарств).

   Домогосподарствам,

19 Травня 2021 08:59-

Як отримати субсидію із травня 2021 року

 

 Призначення житлових субсидій з травня буде здійснюватись у грошовій готівковій формі після надання нових заяв жителями району.

 Крім заяви, потрібно подати декларацію про доходи та витрати, договір найму (оренди) житла (за наявності – для орендарів), копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати ЖКП (за наявності).

30 Жовтня 2019 14:28-

До уваги споживачів, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг

    Звертаємо увагу на зміну порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

  Починаючи з жовтня 2019 року, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» пільга надається у грошовій формі.

  Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків

19 Лютого 2019 14:51-

Як працюватиме монетизація субсидій

Уже через два тижні субсидія громадянам виплачуватиметься готівкою. Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

  Пенсіонери отримають допомогу

28 Грудня 2018 10:42-

Уряд запровадив монетизацію пільг і субсидій

 

Кабінет Міністрів України схвалив Постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється лише алгоритм її виплати.

Монетизація відбуватиметься у три етапи. Вже з 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їхній персональний

30 Жовтня 2018 08:24-

Уряд компенсує комунальні витрати тим сім’ям, які не встигли оформити субсидію

Сім’ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, Уряд компенсує всі витрати на комунальні послуги. Навіть якщо документи буде подано у листопаді чи грудні.

Незалежно від виду опалення – централізоване

22 Жовтня 2018 11:26актуально

Сім основних змін у програмі житлових субсидій

За результатами першого етапу верифікації субсидіантів Уряд вдосконалив умови оформлення державної допомоги у сплаті житло-комунальних послуг. Відповідні зміни внесені Кабінетом Міністрів України в постанову № 329.

З 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація

20 Червня 2018 08:29актуально

Нові міфи про субсидії: перебування за кордоном більш ніж 60 днів, дарування чи успадкування майна, сплата ЄСВ

З 1 травня 2018 року в Україні діє нова програма житлових субсидій. Вона є більш адресною і соціально справедливою. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали.

Однак, за два місяці в суспільстві з’явилося чимало міфів навколо програми субсидій. Сьогодні розвінчуємо найбільш поширені.

Кажуть, що субсидію тепер не

15 Травня 2018 12:23-

Зміни до порядку надання субсидій

СТОСОВНО ПОДАННЯ НОВИХ ЗАЯВ ТА ДЕКЛАРАЦІЇ

З 1 травня 2018 року, на підставі внесених 27 квітня 2018 року Урядом змін у Постанову № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін, з травня управління проведе перепризначення субсидій на наступний рік та розрахує її розміри на літній період.

Повторно подавати документи на оформлення субсидії необхідно

<<<1 - 11 з 12>>>