back

Про районний бюджет на 2010 рік

27 травня 2010

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(двадцять третя сесія п’ятого скликання)
Рішення

від 14 травня 2010 року
м.Чернігів

Про районний бюджет на 2010 рік

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України та керуючись пп. 17 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада
в и р і ш и л а:

1. Установити загальний обсяг доходів районного бюджету на 2010 рік у сумі 118 млн.791,4 тис. грн.

Обсяг доходів загального фонду визначити у сумі 110 млн.139,9 тис.грн., спеціального фонду – 8 млн.651,5 тис.грн. (додаток №1).

2. Затвердити загальний обсяг видатків районного бюджету на 2010 рік у сумі 118 млн.696,4 тис.грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду у сумі 110 млн. 044,9 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету – 8 млн. 651,5 тис.грн. за функціональною (додаток №2) та відомчою (додаток № 3) структурою бюджету.

3.Установити розмір оборотної касової готівки районного бюджету у сумі 10,0 тис.грн.

4.Затвердити обсяги міжбюджетних трансфертів на 2010 рік (додаток №4):

1) субвенції загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам :
- на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям , інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям – у сумі 24137,7 тис.грн.;
- на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та при будинкових територій) , вивезення побутового сміття та рідких нечистот – у сумі 1707,1 тис.грн.;
- на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу – у сумі 1623,7 тис.грн.;
- на надання пільг з послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян – у сумі 935,8 тис.грн.;
- на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом „гроші ходять за дитиною” - у сумі 197,7тис.грн.;

2) іншої субвенції загального фонду з обласного бюджету місцевим бюджетам:
- на надання пільг на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (придбання ліків за пільговими рецептами та пільгове зубопротезування) – у сумі 314,7 тис.грн.;
- на забезпечення централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – у сумі 394,3 тис.грн.;
- на поховання учасників бойових дій і інвалідів війни – у сумі 21,7 тис.грн.

3) субвенції спеціального фонду державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – у сумі 6980,9 тис.грн.
Чернігівська районна державна адміністрація може здійснювати протягом 2010 року перерозподіл субвенцій з державного бюджету України за функціональною класифікацією (в межах окремого виду субвенції), виходячи із фактично нарахованих обсягів відповідних пільг, субсидій, допомоги населенню та коштів інших субвенцій.

5. Надати право Чернігівській районній державній адміністрації здійснювати розподіл нерозподілених трансфертів з обласного та Державного бюджетів України відповідно до кожного окремого Порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України з подальшим затвердженням районною радою.

6.Установити в 2010 році обсяг повернення кредитів до спеціального фонду районного бюджету у сумі 107,0 тис.грн. та розподіл надання кредитів з районного бюджету у сумі 202,0 тис.грн., у тому числі надання кредитів із загального фонду – у сумі 95,0 тис.грн. , надання кредитів із спеціального фонду – у сумі 107,0 тис.грн. (додаток № 5) .

7.Установити обсяг коштів, що передаються із загального фонду бюджету до спеціального фонду бюджету розвитку в сумі 160,0 тис. грн.

8.Затвердити перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснено з бюджету розвитку ( додаток 7).

9.Надати право Чернігівській районній державній адміністрації здійснювати розподіл додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів між місцевими бюджетами району.

10. Установити розмір резервного фонду районного бюджету на 2010 рік у сумі 60,0 тис.грн.

11. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду районного бюджету на 2010 рік за їх економічною структурою:
- оплата праці працівників бюджетних установ (код 1110);
- нарахування на заробітну плату ( код 1120) ;
- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів (код 1132);
- забезпечення продуктами харчування (код 1133);
- оплата комунальних послуг та енергоносіїв (код 1160) ;
- поточні трансферти населенню (код 1340);
- поточні трансферти місцевим бюджетам (код 1320).

12. Дозволити фінансовому управлінню Чернігівської райдержадміністрації при необхідності здійснювати перерозподіл видатків за економічною класифікацією за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів районного бюджету в межах загального обсягу його бюджетних призначень по загальному та спеціальному фондах районного бюджету.

У виняткових випадках за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів перерозподіл бюджетних призначень за функціональною класифікацією у межах загального обсягу головного розпорядника коштів районного бюджету, збільшення бюджетних призначень на видатки розвитку за рахунок зменшення бюджетних призначень на видатки споживання окремо по загальному та спеціальному фондах здійснюється фінансовим управлінням Чернігівської райдержадміністрації з урахуванням висновку постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку району з наступним затвердженням рішенням районної ради.

13. Затвердити в складі видатків районного бюджету кошти на реалізацію районних галузевих програм на загальну суму 521,6 тис.грн., в тому числі за рахунок коштів спеціального фонду 107,0 тис. грн.. (додаток № 6)

14. На виконання статті 43 Закону України „Про Державний бюджет України на 2010 рік” делегувати право Чернігівській районній державній адміністрації установити ліміти споживання енергоносіїв у фізичних обсягах по кожній бюджетній установі, виходячи з обсягів призначень, затверджених розпорядникам бюджетних коштів цим рішенням.

Розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити укладання угод по кожному виду енергоносіїв у межах встановлених лімітів споживання у фізичних обсягах у межах встановлених лімітів споживання у фізичних обсягах та забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну енергію, теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку , які споживаються бюджетними установами, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості із зазначених видатків.

15. Відповідно до статті 50 Закону України „Про Державний бюджет України на 2010 рік” надати право Чернігівській районній державній адміністрації отримувати:
- позики для покриття тимчасових касових розривів районного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених статей видатків загального фонду, в першу чергу на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування та медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв на договірних умовах, без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного року.
- середньострокові позики на суми невиконання у відповідному звітному періоді розрахункових обсягів доходів районного бюджету на 2010 рік, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку без нарахування відсотків за користування цими коштами.

16. Відповідно до статті 18 Закону України „Про Державний бюджет України на 2010 рік ” надати право начальнику фінансового управління Чернігівської райдержадміністрації в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на депозитах в установах банку з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного року .

17. Надати право:

17.1 В міжсесійний період, в окремих випадках, за спільним розпорядженням голови районної державної адміністрації і голови районної ради з наступним затвердженням на сесії районної ради вирішувати питання щодо виділення додаткових коштів головним розпорядникам коштів районного бюджету та додаткових трансфертів сільським та селищним бюджетам;

17.2. фінансовому управлінню Чернігівської райдержадміністрації :
- в разі недоотримання сільськими та селищними бюджетами сум планових дотацій з районного бюджету, проводити перерахування необхідних коштів за рахунок надходжень до районного бюджету у термін до 25 числа місяця, наступного за звітним.

18.Установити, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень та винагород, матеріальну допомогу в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах.

19. Рекомендувати Чернігівській районній державній адміністрації та керівникам бюджетних установ вжити заходів щодо оптимізації мережі та не приймати рішення, що призводять до збільшення чисельності працівників бюджетних установ.

20. Додатки № 1- 7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

21.Вважати таким, що втратило чинність рішення Чернігівської районної ради від 26 лютого 2010 року „Про залучення безвідсоткової позички та розміщення вільних залишків бюджетних коштів”.

22. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку району.

Голова районної ради   Ф.М. Носенок