back

Про дотримання законодавства при управлінні комунальними навчальними закладами та призначенні, звільненні їх керівників

08 квітня 2014

ПРОЕКТ

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(двадцять друга сесія шостого скликання)


____ квітня 2014 року
м.Чернігів

Про дотримання законодавства при
управлінні комунальними навчальними
закладами та призначенні, звільненні їх керівників

Відповідно до частини 4 статті 20 Закону України «Про освіту» призначення та звільнення керівників комунальних навчальних закладів здійснюється органом управління освітою за попереднім погодженням з органом місцевого самоврядування.

Чернігівська районна рада Чернігівської області є засновником 46 комунальних загальноосвітніх навчальних закладів та чотирьох позашкільних навчальних закладів.

Дотепер для погодження до Чернігівської районної ради не вносились питання щодо погодження призначення та звільнення керівників навчальних закладів, засновником яких є Чернігівська районна рада.

Статтею 18 Закону України «Про освіту» передбачено, що статути комунальних навчальних закладів затверджуються органом місцевого самоврядування. Чернігівською районною радою затверджено лише статути позашкільних навчальних закладів. Керуючись статтею 18, частиною 4 статті 20 Закону України «Про освіту», пунктами 19, 20 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада в и р і ш и л а:

1. Відділу освіти Чернігівської районної державної адміністрації забезпечити неухильне дотримання вимог чинного законодавства в частині подання на розгляд Чернігівської районної ради питань погодження призначення та звільнення керівників навчальних закладів, засновником яких є Чернігівська районна рада.

2. Чернігівській районній державній адміністрації переглянути на предмет відповідності чинному законодавству України діючі статути загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Чернігівської районної ради та внести їх на затвердження Чернігівській районній раді до нового навчального року.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, культури, релігії, засобів масової інформації та зв»язків з політичними партіями.

Голова районної ради А.М. Дуденко