back

Проведення загальних зборів представників громадян в с.Радянська Слобода

11 лютого 2014

1 лютого у селі Радянська Слобода відбулися збори громади. Як зазвичай, підсумовували досягнення за рік минулий, складали плани на майбутній. У приміщенні Радянсько-Слобідської школи зібралися місцевий актив, представники підприємств та установ, керівники району, а саме: голова районної ради Михайло Литвин, голова райдержадміністрації Микола Ганжа та народний депутат України від 206-го округу Владислав Атрошенко.

Приміське село розвивається

Поточні життєві проблеми тут розв’язуються: допомагають надходження до бюджету від місцевих підприємств, плюс державні дотації. Поступово ремонтується місцевий Будинок культури. Диктує свої вимоги і стабільна позитивна динаміка народжуваності. Першочергове питання на сьогодні – будівництво у селі дитячого садочка. Проект дорогий і самотужки сільська рада з цим завданням не впорається. Тому народний депутат пообіцяв долучитися й підтримати ініціативу громади.

Наступне важливе питання – асфальтування доріг. Із проханням посприяти законодавчому врегулюванню проблеми – розподілу коштів між капітальним і поточним ремонтом – сільський голова Юрій Соколенко звертався до Владислава Атрошенка на нещодавніх зборах активу Чернігівського району. Правовий аспект проблеми ще досліджується, але вже зараз депутат запевнив громаду, що ці питання будуть вирішуватись. Також завдяки співпраці з профільними підприємствами громада поліпшує стан дорожнього покриття й вуличного освітлення.

З підсумковим щорічним звітом на зборах виступив і новий директор місцевої школи Андрій Головач, призначений за рекомендацією колишньої багаторічної очільниці закладу Наталії Александрової.

У школі встановлені нові вікна, оновлені меблі. Завдяки допомозі Владислава Атрошенка з’явилася нова звукова апаратура.

Взагалі у Радянській Слободі дуже активна громада. Людей турбують питання поліпшення умов життя, чистота села. На зборах вони без вагань погодилися на збільшення самооподаткування зі 100 до 120 гривень.

У громадян цього села хати не скраю. Крім своїх місцевих проблем, їх цікавить і ситуація в державі в цілому. У відповідь на зацікавленість присутніх на сході, народний депутат висловив й своє бачення подій.

За інформацією виконавчого апарату районної ради