back

Про порядок та норматив відрахування частини прибутку підприємств та організацій комунальної форми власності

26 травня 2009

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(дев’ятнадцята сесія п’ятого скликання)
Рішення

від   28 травня 2009 року
м.Чернігів

Про порядок та норматив
відрахування частини прибутку
підприємств та організацій
комунальної форми власності

З метою забезпечення збільшення надходжень до районного бюджету, керуючись п.20 ч.1 ст.43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, та відповідно до статті 59 Закону України “Про Державний бюджет України на 2009 рік“, районна рада вирішила:

1. Встановити, що підприємства, які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району, або у статутних фондах яких є частина спільної власності територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району, сплачують до районного бюджету частину чистого прибутку (доходу) в розмірі 15 відсотків.

2. Частина чистого прибутку сплачується вказаними в п.1 рішення підприємствами до районного бюджету наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2009 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.

3.Визначена сума чистого прибутку (доходу) зараховується на рахунки районного бюджету, відкриті в управлінні Державного казначейства в Чернігівському районі.

4. Частина прибутку (доходу), що підлягає сплаті до районного бюджету, визначається господарськими організаціями відповідно до форми розрахунку, встановленої Державною податковою адміністрацією, та зазначається у декларації з податку на прибуток підприємства.

Розрахунок частини прибутку (доходу) подається до органів державної податкової служби у строк, передбачений для подання декларації з податку на прибуток.

5. Інформацію про нарахування та сплату частини прибутку (доходу) господарські організації подають Чернігівській районній раді та місцевим органам виконавчої влади, до сфери управління яких вони належать.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку району.

Голова районної ради   Ф.М. Носенок