back

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2008 рік та Програми економічного і соціального розвитку Чернігівського району на 2009 рік

12 березня 2009

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(вісімнадцята сесія п’ятого скликання)
Рішення

від   29 січня   2009 року
м.Чернігів

Про виконання Програми
економічного і соціального
розвитку району за 2008 рік
та Програму економічного і
соціального розвитку
Чернігівського району на 2009 рік

Заслухавши звіт районної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2008 рік, затвердженої рішенням районної ради від 25.01.2008 р., та розглянувши проект Програми економічного і соціального розвитку Чернігівського району на 2009 рік, керуючись п.16 ч.1 ст.43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада в и р і ш и л а:

1. Звіт районної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2008 рік, затвердженої рішенням районної ради від 25.01.2008 р., взяти до відома (звіт - додається).

2. Програму економічного і соціального розвитку Чернігівського району на 2009 рік – затвердити (Програма додається).

3. Райдержадміністрації довести до відома виконкомів сільських і селищних рад, управлінь і відділів, підприємств і організацій району, незалежно від форм власності і підпорядкування:
- розрахункові показники розвитку галузей сільськогосподарського комплексу району;
- обсяги виробництва та реалізації основних видів сільськогосподарської продукції для регіональних потреб.

4. Вважати головним завданням органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, господарських керівників забезпечити у 2009 році досягнення наступних економічних показників:
- зростання обсягів промислового виробництва на 3 %;
- забезпечення за рахунок всіх категорій господарств обсягів реалізації для продовольчих потреб зернових культур у розмірі 72 тис.тонн, картоплі – 127,3 тис.тонн, овочів – 17,3 тис.тонн, молока – 50,5 тис.тонн;
- збільшення обсягів надання платних послуг населенню на 5 %;
- збільшення обсягів роздрібного товарообороту, включаючи громадське харчування на 1%.

5. Основні показники Програми економічного і соціального розвитку Чернігівського району на 2009 рік покласти в основу формування відповідних програм територіальних громад сіл і селищ на 2009 рік.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку району.


Голова районної ради   Ф.М. Носенок