back

Про створення комунального закладу «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради Чернігівської області

29 травня 2013

ПРОЕКТ

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(п’ятнадцята сесія шостого скликання)

_____________2013 року
м.Чернігів

Про створення комунального закладу
«Чернігівський районний центр
первинної медико-санітарної
допомоги» Чернігівської районної
ради Чернігівської області

З метою здійснення структурно-організаційного та фінансово-економічного розмежування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги, забезпечення доступності і якості первинної медико-санітарної допомоги населенню Чернігівського району, відповідно до статті 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», статей 56, 57 та 78 Господарського кодексу України, статей 87, 88 Цивільного кодексу України, статті 89 Бюджетного кодексу України, Закону України від 07.07.2011 № 3611-VI "Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я щодо удосконалення надання медичної допомоги", Указу Президента України №128/2013 від 12.03.2013 року "Про національний план дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", наказів МОЗ України № 735 від 30.08.2010 року "Про затвердження примірних етапів реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги» та № 385 від 28.10.2002 року "Про затвердження переліків закладів охорони здоров'я, лікарських, провізорських посад та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров'я», №384 від 29.06.2011 року «Про затвердження примірного Статуту центру первинної медико-санітарної допомоги", керуючись пунктами 19, 20 частини 1 статті 43, статтями 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» районна рада в и р і ш и л а :

1. Створити комунальний заклад «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради Чернігівської області (далі - Центр).

2. Затвердити статут Центру (додається).

3. Включити Центр до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та селищ Чернігівського району.

4. Призначити Куницю Віктора Михайловича на посаду головного лікаря Центру терміном на 3 роки на умовах контракту з дня державної реєстрації закладу.

5. Доручити голові Чернігівської районної ради Литвину М.Б. укласти контракт з громадянином Куницею Віктором Михайловичем.

6. Доручити головному лікарю Центру:

6.1. Здійснити заходи щодо державної реєстрації Центру в установленому законодавством порядку.

6.2. Подати на розгляд та затвердження чергової сесії районної ради організаційну структуру Центру.

6.3. Внести на розгляд чергової сесії районної ради пропозиції щодо переліку майна, яке необхідне для діяльності Центру.

6.4. Сформувати та подати на затвердження Уповноваженому органу управління штатний розпис Центру.

7. Чернігівській районній державній адміністрації забезпечити фінансування Центру в межах загального обсягу асигнувань, передбачених на охорону здоров’я у районному бюджеті на 2013 рік.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту та зайнятості населення та з питань комунальної власності, будівництва, транспорту та зв’язку.

Голова районної ради М.Б. Литвин