back

11 лютого 2020

Відбулися збори представників громадян села Петрушин

11 лютого поточного року відбулись збори  представників громадян Петрушинської  територіальної громади в яких  взяли участь голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, представники районних  служб, помічник депутата обласної ради Базилінського І.В. Борис Петренко, старший дільничний офіцер поліції Олександр Волковський,  керівники сільськогосподарських формувань, які орендують землі на території громади, керівники підприємств та установ, що розташовані на території  села, жителі населеного пункту.

Присутні заслухали звіт сільського голови Євгенія Питинського  про роботу сільської ради за 2019 рік.  Євгеній Миколайович зупинився на проблемах  села та  окреслив плани роботи на 2020 рік,  зокрема,   це  капітальний  ремонт доріг,  обрізування аварійно-небезпечних дерев, встановлення нових парканів на кладовищі, ремонт приладів освітлення  декількох вулиць населеного пункту, оформлення та розорювання і засівання  пасовищ, водопостачання та інше.  

Ігор Коченко - завідувач відділення анестезії КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» проінформував присутніх про діяльність  центральної районної лікарні та зупинився на реформуванні медичної системи вторинного рівня.

Старший дільничний офіцер поліції Олександр Волковський проінформував присутніх про стан законності та  правопорядку на території громади, зупинившись  на фактах вчинення неповнолітніми крадіжок.  

Жителі громади обговорили  з  керівниками сільськогосподарських підприємств  проблемні питання підвищення процентної ставки за оренду паїв та  проведення авіаобробки  полів.

Віктор Куниця - керівник Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги  виступаючи перед присутніми, зупинився на  питанні  укладання з лікарем первинної ланки декларації про надання медичних послуг.  За інформацією Віктора Михайловича лише 54% жителів громади підписали декларацію з сімейними лікарями Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

Присутніх на зібранні мешканців села турбували  питання надання якісних послуг пересувним відділенням поштового зв’язку, належне утримання собак  в  господарствах, згідно правил утримання домашніх тварин, ремонту доріг,  забезпечення інсулінозалежних хворих препаратами інсуліну та інше.

На зборах затверджені ставки місцевих податків і зборів на 2020 рік на рівні минулого року та прийняті відповідні рішення по всіх питаннях порядку денного загальних зборів громадян.

Із заключним словом виступив голова  Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, який  висловився з приводу актуальних питань життєдіяльності  Петрушинської  громади  та торкнувся теми  децентралізації і  реформування медичної галузі.