back

29 січня 2020

Шановні співвітчизники!

 29 січня українська громадськість вшановує пам'ять мужніх героїв, що віддали своє життя за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Бій під Крутами став одночасно трагічною та героїчною сторінкою в історії українського народу. І  хоча кожного з тих юних студентів та гімназистів переповнювало бажання жити і творити, вони свідомо йшли на смерть, відстоюючи національні ідеї, власним прикладом стверджуючи, що український патріотичний дух непереборний.

Бій під Крутами тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень воїнів, які захищали підступи до Києва.

 Сьогодні історія повторюється. На сході України – війна, яка забирає життя патріотів, таких же юних хлопців, як і тих, які в 1918 році боролися заради перемоги, боролися за майбутнє нашої країни. Це –  подвиги в ім'я нашої свободи і права українців жити у власній країні.

Для нас кожен, хто проливає кров за нашу незалежність, кожен, хто віддає життя за наші мир і спокій –  навіки залишаються в пам'яті.  І подвиги молодих хлопців, справжніх патріотів – це не просто наша історія, це приклад для кожного, хто серцем вірний України.

 Слава Героям!

Голова районної ради    Олександр Ларченко