back

22 січня 2020

Шановні співвітчизники!

Український народ протягом століть мріяв про незалежну, єдину, соборну державу і 22 січня ми відзначаємо величну дату своєї багатовікової історії День Соборності України - свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу. 22 січня 1919 року проголошено Акт Злуки - об'єднання  східних і західних українських земель у єдину Соборну українську державу. Тоді українцям реалізувати бажаного не вдалося, однак ця подія стала яскравим виявом їх прагнення до національної єдності. Державна незалежність України була відновлена лише 24 серпня 1991 року. На жаль і сьогодні ми мусимо знову доводити всьому світові, що наша держава єдина  і неподільна.

Українські військові вкотре захищають державні кордони від зовнішнього агресора. Наші Збройні Сили знову протистоять ворогу та відстоюють соборність та самостійність України. Зрозуміло,  що від згуртованості кожного із нас залежить подальший шлях України до демократичних перетворень, формування національної свідомості та патріотизму.

Висловлюю велику вдячність всім, хто у скрутні для нашої країни часи, постав на захист територіальної цілісності та національних інтересів.        

Впевнений, що не зважаючи на всі труднощі, які випали на долю нашої країни, лише в єдності наших спільних дій та соборності душ  вдасться досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної, істинно незалежної європейської держави, якою пишатимуться нащадки.

Слава Україні!

Голова районної ради Олександр Ларченко