back

06 грудня 2019

Шановні  колеги депутати, працівники  і ветерани органів місцевого самоврядування Чернігівського району!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди нашого професійного свята - Дня місцевого самоврядування.

У всіх розвинутих європейських  країнах місцеве самоврядування розглядається як найважливіша складова системи громадського управління, доповнення та противага управлінню центру, свідоцтво демократії в суспільстві. Зниження ролі і значення місцевого самоврядування розглядається в демократичному суспільстві як симптом тоталітаризму.

Місцеве самоврядування  у житті громадян відіграє значно більшу роль, ніж будь-які центральні чи місцеві органи виконавчої влади, тому що народна влада не над громадою, а для громади та в інтересах громадян.

Важливим етапом у розвитку місцевого самоврядування в наш час стало утворення об’єднаних територіальних громад.  Децентралізація  відкрила для них нові можливості та реальні стимули для соціального, економічного і  культурного розвитку.

Діяльність районної ради є відкритою, прозорою та спрямованою лише на одне – покращення життєвих потреб мешканців району.

     Висловлюю  вдячність депутатам районної ради та місцевих рад, працівникам органів місцевого самоврядування Чернігівського району, активістам місцевого самоврядування  за самовідданість у роботі, професіоналізм, відповідальність, чуйність і щедрість душі. Саме ви, представляючи інтереси громади,  забезпечуєте право кожного громадянина бути почутим.    Особливі слова подяки ветеранам самоврядування, які віддали часточку своєї душі в його становлення та розвиток.     

Вдячність  і шана вам, дорогі земляки, за любов до рідного краю, за щоденну працю, високу активність у громадсько-політичному житті, непереборне бажання та здатність долати перешкоди. Сердечно бажаю усім, хто працює на благо територіальних громад   нашого району міцного здоров`я, достатку й  добробуту. 

Наше майбутнє – у наших руках, у руках кожної громади і кожного громадянина!

         Із святом вас!

Голова районної ради Олександр Ларченко