back

16 вересня 2019

Виїзне засідання місцевої асоціації рад Чернігівського району 
Чернігівської області «Ради Полісся»

За ініціативи та сприяння голови Правління місцевої асоціації рад Чернігівського району Чернігівської області «Ради Полісся» Олександра Ларченка  13 вересня 2019 року відбулось  виїзне екскурсійне  засідання  місцевої Асоціації до  ландшафтного парку в с.Буки, Сквирського району, Київської області.
       Надзвичасно  цікавою, проникливою  та змістовною була розповідь екскурсовода Ольги Миколаївни. За її словами  парк  заснований у 1996 році підприємцем Іваном Сусловим, власником агропромислової корпорації "Сквира". Для парку він придбав земельну  ділянку біля річки Роставиця. Земля, площею 2,7 га, була місцевим звалищем. Зараз це місце перетворилося на один мальовничих парків України. Одночасно це ще й місце проживання сім'ї Івана Суслова. Його маєток розташований прямо на території парку.

 Парк складається з двох частин: храмового комплексу з фонтаном і самого ландшафтного парку.

   Унікальний церковний комплекс   складається  із церкви Святого Великомученика Євгенія,  дзвіниці Святого Даниїла і часовні Святого  Миколая і Олександра. Дзвіниця Святого Даниїла, названу на честь Данила Кучми, батька колишнього президента України. Син Івана Суслова захворів на рак. Необхідних ліків в Україні не було. Іван Миколайович не знав, що робити, і спробував звернутися за допомогою до Леоніда Кучми тодішнього Президента країни, але його відмовилися прийняти. Тоді він спробував пройти силою, охорона зупинила його та повідомила про цей інцидент президенту. Наступного дня ліки були доставлені   і сина було врятовано. Дзвіниця була названа на честь батька, який дав життя Леоніду Кучмі.

Поряд  храмового комплексу збудований сирітський будинок,  в якому виховалась  21 дитина.  Сирітським будинком  опікується сім’я власників парку.

Цікаво, корисно, приємно, весело  учасники поїздки  провели  час та отримали масу задоволення від екскурсії та чудового місця, відкривши для себе ще один куточок  нашої  України.