back

26 лютого 2019

Загальні збори громадян відбулись в с.Киселівка

У Чернігівському районі тривають загальні збори громадян. 25 лютого поточного року загальні збори (сходи)  представників громадян відбулися у с.Киселівка.

У зборах брали участь голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, заступник голови районної ради Володимир Поліщук, помічник депутата обласної ради Базилінського І.В. Борис Петренко, старший дільничний офіцер поліції Олександр Волковський, керівники підприємств та установ, що розташовані на території громади та інші.

Перед початком офіційної частини голова районної ради Олександр Ларченко завітав до першого класу Киселівського НВК та різновікової дошкільної групи «Сонечко».  

Секретар Киселівської  сільської ради, яка на сьогодні виконує обов’язки сільського голови,  Тетяна Волковська  прозвітувала перед  односельцями  про роботу сільської ради у 2018 році та окреслила плани на 2019 рік, а це:

  •  продовження   робіт по освітленню населених пунктів Березанка та Брусилів;
  •  продовження робіт по виготовленню генеральних планів сіл Березанка,  Брусилів та Кобилянка. Генплан с.Киселівка на завершальній стадії виготовлення;
  • проведення  поточного ремонту дорожнього покриття по вул.Шевченка в с.Брусилів, висипку дороги до кладовища  в с.Брусилів, висипку грунтової дороги по вул.Попудринка с.Киселівка;  
  • встановлення паркану на кладовищі в с.Кобилянка 
  • контроль будівництва КНС в с.Киселівка та інше.

     Жителями територіальної громади піднімались питання    заміни аварійних електроопор,  спилювання аварійно-небезпечних дерев, ремонту доріг населених пунктів, освітлення вулиць, покращення матеріально-технічного забезпечення Киселівського   НВК (заміна вікон, встановлення ігрового майданчику),  благоустрою населених пунктів,  руйнування доріг важкою технікою агропідприємств, організація вивозу  побутового сміття із домогосподарств,  небезпека жителям громади від безпритульних собак, багато зауважень щодо отримання поштових послуг  та ішні.

       Присутні мешканці громади підтримали додатково  включене до порядку денного загальних зборів представників громадян питання «Про підтримку списку громадян, які висловили  недовіру  Киселівському сільському голові                     Ніковаєвій О.В.»  для залучення протоколу до судової справи.

Про роботу по забезпеченню законності  і правопорядку на території  громади у 2018 році  на зборах  звітував старший дільничний офіцер поліції Олександр Волковський.

Затверджені ставки місцевих податків і зборів на 2019 рік, збільшивши розмір самооподаткування на благоустрій  до 100 грн. на поточний рік.

Із заключним словом виступив голова районної ради Олександр Ларченко, який підсумував все сказане вище та торкнувся теми  децентралізації,  реформування  медичної галузі  та поштової системи.