back

25 лютого 2019

Відбулися збори Боромиківської громади

22 лютого поточного року в приміщенні СТОВ «Десна» відбулись збори уповноважених представників Боромиківської територіальної громади.

У заході брали участь заступник голови районної ради Володимир Полішук, депутат районної ради Микола Пономаренко, помічник депутата обласної ради Базилінського І.В. Борис Петренко, старший дільничний офіцер поліції Олександр Волковський, керівники підприємств та установ, що розташовані на території громади та інші.

Сільський голова  Володимир  Шелупець  прозвітував перед жителями громади про  у 2018 році та окреслила плани на 2019 рік по забезпеченню життєдіяльності населених пунктів, зокрема, сільська рада планує працювати над:

  • Реконструкцією спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям комунального навчального закладу Снов’янська загальноосвітня школа І-ІІ ступеня;
  • Облаштуванням автобусної зупинку с.Сновянка;
  • Встановленням бетонної огорожі  навколо громадського кладовища  в с.Боромики та с.Снов’янка;
  • Реконструкцією  приміщення Снов’янської ЗОШ щодо окремого входу для закладу дошкільної освіти;
  • Роботою над відновлення вуличного освітлення в с.Петрове;
  • Встановленням огорожі біля пам’ятника в с.Моргуличі.

       Керівники соціальної сфери села прозвітували перед присутніми за проведену роботу у 2018 році.

Учасниками заходу заслухані всі питання, які були визначені порядком денним засідання та обговорені з представниками територіальної громади. Місцевих жителів турбувало питання  відсутність медичного працівника в с.Боромики,    належного отримання поштових послуг, зокрема листи  та газети не доходять до адресатів та інші зауваження, незадовільне автобусне сполучення  (перевізник Осипенко  С.Г. скасував декілька рейсів),  належне утримання громадських колодязів (встановлення навісу),  належне утримання домашніх собак, відповідно до норм чинного законодавства та  інше. По всіх питаннях прийняті відповідні рішення. На рівні минулого року затверджені ставки місцевих податків і зборів на 2019 рік.

Про депутатську роботу на закріпленому виборчому окрузі та про діяльність підприємства СТОВ «Десна», що орендує земельні ділянки (паї) на території даної громади, прозвітував депутати Чернігівської районної ради засновник, генеральний менеджер СТОВ «Десна» Микола Пономаренко.

Із заключним словом виступив заступник голови районної ради Володимир Поліщук, який торкнувся теми об’єднання територіальних громад, реформування  медичної галузі  та інших актуальних питань.