back

11 січня 2019

Сьогодні, 11 січня 2019 року голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Світлана Струк   брали  участь у фаховій майстерні, яка  впроваджується Українською асоціацією районних та обласних рад спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»  в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» («ПУЛЬС»).

 Тема заходу  - реформа місцевого самоврядування та формування ефективної територіальної організації влади.

У заході взяли участь перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, очільники районних рад та представники місцевих рад об'єднаних територіальних громад.

 
        Учасники заходу обговорили актуальні питання проведення децентралізації і забезпечення ефективної системи місцевого самоврядування, перспективи та умови формування нового адміністративно-територіального устрою в Україні.

         Формат фахової майстерні також передбачав роз'яснення законодавства та практичні вправи, що модеруються профільними експертами. Учасники мали змогу отримати відповіді на запитання стосовно реалізації повноважень рад у відповідній сфері.