back

27 грудня 2018

  Депутати Чернігівської районної ради  на двадцять шостій  сесії районної ради ухвалили районний бюджет на 2019 рік, Програму економічного і соціального розвитку Чернігівського району на 2019 рік  та прийняли низку інших важливих рішень

     

26 грудня  поточного року відбулось пленарне засідання двадцять шостої сесії Чернігівської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Олександр Ларченко.

В роботі сесії взяли участь голова Чернігівської районної державної адміністрації Віктор Корж,  перший заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації Анатолій Кругол, заступник голови районної державної адміністрації Андрій Курданов, керівники районних підприємств, установ та організацій, працівники виконавчого апарату районної ради та районної державної адміністрації, представники засобів масової  інформації, сільські та селищні голови та інші.

         На засіданні зареєструвалося 35 із 46 депутатів районної ради.

На початку роботи голова районної ради Олександр Ларченко з  нагоди   відзначення Дня місцевого самоврядування в Україні та  ряду  інших визначних дат  кращим представникам  району  вручив  нагороди Чернігівської обласної та Чернігівської районної рад.

Затвердивши порядок денний із 18 питань, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Першим депутати  заслухали  та затвердили Програму економічного і соціального розвитку Чернігівського району на 2019 рік.  

Далі, депутати районної ради розпочали жваве обговорення районного бюджету на наступний бюджетний період, тобто 2019 рік.  Після тривалих виступів, вислуховування пропозицій, запитань та відповідей, затвердивши декілька поправок до районного бюджету, а саме в частині забезпечення видатків  щодо  заробітної  плати  по  районній  раді та перерозподілу призначень районного бюджету на  виконання районної Програми висвітлення діяльності Чернігівської районної державної адміністрації та Чернігівської районної ради в районній  газеті «Наш край» на 2016-2020 роки  в сумі 30 000,00 гривень,  народні обранці  прийняли головний фінансовий документ району.

В цілому ж,  на 2019 рік  доходи районного бюджету  передбачені у сумі 264 200 650 гривень, в тому числі доходи загального фонду районного бюджету – 260 991 620 гривень та  доходи спеціального фонду районного бюджету - 3 209 030 гривень.

Видатки головного районного бюджету  плануються у сумі 264 043 650 гривень, в тому числі видатки загального фонду районного бюджету – 260 788 580 гривень та видатки спеціального фонду районного бюджету - 3 255 070 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення.

   Передбачені також гроші на повернення та надання кредитів, оборотний залишок бюджетних коштів, резервний фонд, міжбюджетні трансферти, інші бюджетні преференції.

        В ході роботи депутати райради прийняли рішення щодо реорганізації комунального закладу «Чернігівська районна централізована бібліотечна система» Чернігівської районної ради Чернігівської області шляхом виділу із нього нових юридичних осіб у формі комунальних закладів та  реорганізації  шляхом перетворення юридичної особи  комунального лікувально - профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області  у комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області.

           У рамках реформування первинної ланки медичної допомоги та забезпечення ефективного функціонування комунального некомерційного підприємства «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради у наступному році прийнято Програму фінансової підтримки зазначеного вище комунального некомерційного підприємства на 2019 рік та погоджено  орієнтовний обсяг фінансування Програми у сумі 2604,06 тис.грн.

            Народні обранці  ухвалили внесення змін до Програми «Ветеран» на 2016-2020 роки, затвердили на 2019 рік районну цільову соціальну програму безкоштовного зубопротезування учасників антитерористичної операції та учасників операції об’єднаних сил і  план роботи районної ради на  наступний  рік.

          Було прийнято і цілу низку важливих рішень щодо управління комунальною власністю. В їх числі   передача об’єктів нерухомого майна, майна та приладів обліку у комунальну власність Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади та безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району у власність Гончарівської об’єднаної територіальної громади стоматологічного, фізіотерапевтичного, лабораторного обладнання, а також затверджена в новій редакції Методика розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району.

Депутати не підтримали проект рішення «Про ліквідацію юридичної особи Жавинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Чернігівської районної ради Чернігівської області».

         На завершення засідання депутатами   затверджено 5 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які розміщені в адміністративних межах Новобілоуської, Терехівської та Боромиківської сільських рад.

Голова районної ради Олександр Ларченко  подякував всім за спільну активну роботу, за розуміння і підтримку впродовж 2018 року і побажав гарних новорічних та Різдвяних свят і результативної спільної роботи у 2019 році.

З результатами поіменного голосування можна ознайомитись на офіційному  вебсайті районної ради.