back

26 листопада 2018

Вшанували пам’ять загиблих під час голодоморів в Україні

25 листопада 2018 року у селі Киїнка відбувся меморіальний захід з нагоди Дня вшанування пам'яті жертв Голодоморів в Україні 1932-1933 років, який відзначається щорічно в останню суботу листопада. Цього дня українці вшановують жертв страшної трагедії минулого – голодоморів, які забрали мільйони життів українців.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Корж, голова районної ради Олександр Ларченко, науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобець, актив району, педагогічні працівники та учні Киїнської школи.

Донедавна інформації про голодомор в Україні було досить мало. І тільки останні роки історики та науковці почали знаходити документальні підтвердження, що саме від голоду люди помирали у ті страшні часи. Сергій Горобець зазначив, що Киїнка - одне з найбільш постраждалих сіл в районі за кількістю загиблого населення.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих під час голодоморів в Україні хвилиною мовчання, поклали квіти та лампадки до пам’ятного хреста. Заупокійну літію відправив місцевий священник.