back

19 жовтня 2018

Відбулось засідання двадцять четвертої  сесії

Чернігівської районної ради сьомого скликання

 

18 жовтня поточного року відбулось пленарне засідання двадцять четвертої сесії Чернігівської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Олександр Ларченко.

В роботі сесії взяли участь голова Чернігівської районної державної адміністрації Віктор Корж, перший заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації Анатолій Кругол, заступник голови районної державної адміністрації Андрій Курданов, керівники районних підприємств, установ та організацій, працівники виконавчого апарату районної ради та районної державної адміністрації, представники засобів масової інформації,  сільські та селищні голови, запрошені.

         На засіданні зареєструвалося 26 депутатів районної ради із загального складу 46 депутатів.

24  сесію сьомого скликання голова районної  ради Олександр Ларченко  розпочав із вручення Почесних відзнак Чернігівської обласної державної адміністрації  та Чернігівської районної ради людям, що не мали  можливості   отримати вчасно нагороди з  нагоди   відзначення   Дня  незалежності  України,  95 –річчя  з  дня  утворення  Чернігівського  району та  дня  працівників  освіти     та подякував   нагородженим  за  роботу.

Далі депутати приступили до затвердження порядку денного, з  якого за пропозицією  голови районної ради виключили два питання «Про затвердження   Порядку  сприяння проведенню громадської  експертизи діяльності  Чернігівської  районної ради Чернігівської  області» та «Про затвердження  Порядку розроблення районних цільових програм,  моніторингу та  звітності про їх   виконання»   та  включили  п’ять додаткових питань і затвердили порядок денний  в цілому,  з урахуванням  проголосованих змін.

Визначившись із порядком денним та часовим регламентом  сесії, депутати заслухали та схвалили звіт голови Чернігівської районної державної адміністрації,  затвердили виконання Програми економічного і соціального розвитку Чернігівського району за І півріччя 2018 року та звіт про виконання районного бюджету за І півріччя  2018 року по доходах у сумі 267 млн. 817 тис. 385 грн, по видатках у сумі 267 млн. 603 тис.  211 грн та по кредитуванню у сумі 90 тис. 00 грн.

Далі депутати внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік та заслухали хід виконання  трьох районних Програм.

Цього ж  дня  прийняли  рішення щодо нагородження у 2018 році щорічною Премією районної ради та райдержадміністрації імені Миколи Мглинцева педагогічних працівників.

Наступним був розгляд блоку комунальних питань, проекти всіх рішень яких проголосовані позитивно.

З метою конкретизації процедурних питань, пов’язаних із призначенням керівників шкіл та навчально-виховних комплексів, встановлення прозорого та чіткого порядку щодо призначення на посаду директора навчального закладу комунальної форми власності, народні обранці внесли зміни до затвердженого

  

24 липня 2018 року  Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної  середньої освіти, який належить до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ Чернігівського району.

Наступні рішення стосувалися використання природних ресурсів та актуальних питань землекористування.  Зокрема, депутатський корпус затвердив  технічну документацію по визначенню нормативної грошової оцінки земельних ділянок:

сільськогосподарського призначення загальною площею 0,0873га, яка надана в оренду ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ІНКОС» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємства переробної, машинобудівної та іншої промисловості на території Киїнської сільської ради;

водного фонду загальною площею 5,1975 га, яка надана в оренду строком на 49 років ТОВ «ФІРМА «КАРАВАН ПЛЮС» для рибогосподарських потреб (для розвитку спортивно-рибальського лову та риборозведення) на території Боромиківської сільської ради;

загальною площею 112,9823 га, що надані в оренду ТОВ УНСП «Союз підприємців УКРАЇНИ-НІМЕЧЧИНИ» для вирощування риби, які розташовані на території Трисвятськослобідської сільської ради;

загальною площею 0,0977 га, яка надається в оренду гр. Пономаренку Євгену Олександровичу для сінокосіння на території Дніпровської сільської ради.

Враховуючи, що громадян  Горбач О.В. до технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення (пасовища) загальною площею 0,1000га. на території Дніпровської сільської ради не надав рішення  Дніпровської  сільської  ради щодо погодження  відведення земельної ділянки  за межами населеного пункту  депутати районної ради не підтримали затвердження нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Після тривалої дискусії навколо питання «Про погодження клопотання щодо надання надр у користування» народні обранці не підтримали  проект рішення щодо  надання погодження на  отримання комунальним підприємством «Надра Чернігівщини» Чернігівської обласної ради спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування піску родовища «Золотинка»,що знаходиться в с. Золотинка Чернігівського району Чернігівської області.

Рішеннями 24 сесії депутати затвердили чотири Статути; а саме:

  • Статут комунального некомерційного підприємства «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради Чернігівської області в новій редакції;
  • Статут «Опорного закладу «Комунальний заклад «Киїнська загальноосвітня школа I-III ступенів імені Костянтина Светенка Чернігівської районної ради Чернігівської області;
  • Статут Пісківської загальноосвітньої школи І ступеня Чернігівської районної ради Чернігівської області;
  • Статуту Пісківського дошкільного навчального закладу «Журавлик» Чернігівської районної ради Чернігівської області.

З метою забезпечення ефективного функціонування  комунального некомерційного підприємства «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради депутати районної ради затвердили Програму фінансової підтримки даного підприємства, яка передбачає орієнтовний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів сільських, селищних рад, об’єднаних територіальних громад та  районного бюджету передбачає у ІV кварталі 2018 року 1685,3 тис.грн.

В ході роботи депутатами ухвалено  30 рішень  районної ради.

            На завершення роботи голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко звернув увагу керівників депутатських фракцій   на відвідуванні депутатами районної ради  постійних комісії та, безпосередньо, останнього пленарного засідання.

З  результатами  поіменного голосування можна ознайомитися на веб-офіційному сайті районної ради.