back

18 квітня 2018

Звернення голови Чернігівської районної ради Олександра Ларченка до громадськості району

Щороку в третю суботу квітня відзначається Український день навколишнього середовища, в 2018 році День Довкілля припадає на 21 квітня.

Всесвітній день довкілля – це день, який покликаний ще раз привернути увагу суспільства до охорони навколишнього природного середовища. Що це – свято для душі? День, коли людина прагне побути наодинці з природою, щоб глибше проникнути у її красу та гармонію, чи День нашої ганьби перед матінкою-землею, коли ми повинні просити у неї прощення за завдані рани та, намагатись лікувати їх.

Цей день – не тільки професійне свято екологів, а й привід для того, щоб замислитися: «А що я особисто зробив для того, аби зберегти довкілля для прийдешніх поколінь?»… Ми маємо усвідомити, що велика і відповідальна справа охорони навколишнього середовища – це наша спільна турбота.

Цього дня проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів. Нагадуємо, що ця робота продовжується і до травневих свят. Закликаємо жителів Чернігівського району навести лад біля власних домогосподарств та постійно утримувати свої території у належному санітарному стані. Разом зробимо наші села і селища чистими і привабливими!

Колектив районної ради в співпраці з ДП «Чернігіврайагролісгосп» долучиться до робіт по відновленню та омолоджуванню лісових насаджень району