back

11 квітня 2018

Чернігівське об’єднане управління Пенсійного фонду України повідомляє:

Як отримати довідки ОК-5 та ОК-7

Відповідно до п. 1 розділу ІІІ Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України від 18.06.2014 №10-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.07.2014 №785/25562 (далі – Положення), інформація з реєстру застрахованих осіб використовується з додержанням вимог Закону України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» виключно для потреб, визначених статтею 17 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.10 р. № 2464-VI.

Згідно з п. 2 розділу ІІІ Положення Індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб надаються страхувальникам та/або застрахованій особі на паперових носіях за формою згідно з додатком 1 (ОК-5) або додатком 2 (ОК-7) до цього Положення.

Згідно з п. 3 розділу ІІІ Положення індивідуальні відомості надаються застрахованій особі, яка особисто звернулася до органів Пенсійного фонду України, пред'явивши паспорт, довідку органу доходів і зборів про присвоєння реєстраційного номера або свідоцтво про загальнообов'язкове соціальне страхування чи пенсійне посвідчення за місцем проживання.

Згідно з п. 4 розділу ІІІ Положення страхувальникам надається інформація про застрахованих осіб, які перебувають у трудових відносинах з цим страхувальником,виключно за період перебування особи у трудових відносинах із страхувальником.

Якщо зареєструватись на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua), то буде надана можливість:

- отримати доступ до інформації про стан відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру;

- здійснювати контроль за даними, які вносяться у систему персоніфікованого обліку та впливають на пенсійні права (для працюючих);

- подавати запит на підготовку паперових документів, а саме: виписки з системи персоніфікованого обліку, яку Ви бажаєте отримати у паперовій формі при подальшому особистому зверненні до органів Пенсійного фонду.