back

17 січня 2018

Голова районної ради Олександр Ларченко взяв участь в семінар-нараді директорів закладів освіти району

16 січня 2018 року голова районної ради Олександр Ларченко та голова райдержадміністрації Віктор Корж взяли участь в семінар-нараді директорів закладів освіти району з питань реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти.

Засідання відбулося в приміщенні Старобілоуської ЗОШ.

В ході роботи семінару, розглянуто ряд питань, а саме:

• в першу чергу, присутні обговорили питання освітньої реформи, очікуваними результатами якої є створення системи освіти нового покоління, що забезпечить умови для здобуття освіти всіма категоріями населення України, ефективної системи забезпечення всебічного розвитку людини та сприятиме істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості.

На семінарі піднімалося питання щодо забезпечення в 2018 – 2019 навчальному році можливостей та умов для здобуття освіти учнями 1 класів, згідно прийнятого Закону України «Про освіту».

Нововведення в початковій школі вбачаються, перед усім, в запровадженні 7 навчальних зон, які повинні бути в кожному класі (зона відкриттів, зона новин, зона матеріалів, комунікативна зона, зона тиші, зона вчителя та тематична зона).

Учителі, які навчатимуть перші класи з вересня 2018 року, повинні пройти обов’язковий «Онлайн-курс для вчителів початкової школи».

• Також розглянуто питання харчування учнів 1-4 класів в закладах освіти Чернігівського району та поточні освітянські питання реалізації новацій.