back

24 листопада 2017

Олександр Ларченко відвідав Чернігівський районний сектор Управління державної міграційної служби в Чернігівській області

З метою врегулювання питання щодо надання мешканцям Чернігівського району якісних адміністративних послуг в отриманні паспорта громадянина України у формі ІD – картки голова районної ради Олександр Ларченко сьогодні відвідав Чернігівський районний сектор Управління державної міграційної служби в Чернігівській області.

У вузькому коридорі величезна черга. Люди кажуть, щоб оформити ІD – паспорт дитині (за новим законом всі кому виповнилося 14 років повинні отримати внутрішній біометричний паспорт), вклеїти нову фотографію, отримати закордонний паспорт необхідно займати чергу ще вночі.

Сьогодні на прийом до спеціалістів сектору державної міграційної служби записалося (список ведеться в ручному режимі) близько 40 людей, а за один день прийняти зможуть тільки до 20-25 чоловік.

За результатами виїзду Олександр Миколайович підняв клопотання перед Управлінням державної міграційної служби в Чернігівській області щодо введення в штатний розпис районного сектору ще однієї посади спеціаліста та забезпечення його робоче місце базою даних, програмою та станцією , яка оформляє біометричні паспорти та ІD – картки.

Також Олександр Ларченко ініціюватиме проведення навчання спеціалістів, які працюють в сільських, селищних радах району та готують довідки для оформлення ІD – паспортів.