back

25 вересня 2017

Ювілейний дзвінок

(Ладинській школі – 125!)

Село живе, коли сміються діти,

Коли у жовтні пломеніють квіти,

Коли пшениці заквітчають поле,

Коли живе, радіє рідна школа.

Мальовничим плакатом з написом “Рідній школі 125 ” зустрічала Ладинська школа своїх учнів: і тих, що навчаються зараз, і тих, яким давно дала путівку в життя, вчителів, які працюють і працювали в різні роки у її стінах.

Радо зустрічала гостей та односельчан розкритими дверима. Педагогічний колектив на чолі з директором Дорогою Галиною Василівною у цей день приймали привітання у честь дня народження школи.

До школи, із щирими побажаннями, також завітали голова Іванівської сільської громади Гарус Сергій Іванович, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців по зв’язках з державними органами влади Тараненко Ніна Іванівна,заступник голови районної ради Поліщук Володимир Андрійович, депутати райради Трейтяк Сергій Сергійович та Гуртовий Павло Михайлович, начальник відділу освіти Михайло-Коцюбинської громади Гаєвська Лідія Олександівна, голова Товариства ветеранів розвідки військово-морського флоту Мармашов Олександр Володимирович, заступник директора ТОВ «Красне інвест» та «Іванівка АГ» Маринченко Григорій Іванович, староста села Хоменко Олена Володимирівна, настоятель храму архистратига Михаїла отець Андрій та місцевий фольклорний ансамбль «Берегиня». Вони привітали трудовий колектив, учнів, гостей, всіх, хто колись навчався або працював у Ладинській школі, з цією знаменною датою. Побажали всіляких гараздів, нових досягнень, трудових звершень. Після своїх виступів вони подарували школі подарунки. Також в честь ювілею школа отримала квіти від народного депутата України Микитася Максима Вікторовича.

Виступали з побажаннями також учні школи, її випускники, колишній директор Шурута Ольга Михайлівна – нині пенсіонерка. У відповідь директор школи подякувала виступаючим за щирі слова привітання та розповіла про школу, як ніхто краще не розповість.

Забігаючи наперед хочу відмітити, що було помітно з якою любов’ю та повагою вчителі і діти ставляться до рідної школи. Бережуть її, відтворюють історію її становлення, вершать її сьогодення. Своїми досягненнями, відвойовують призові місця на конкурсах та спортивних змаганнях, оберігають пам’ять про кожного вчителя, який колись викладав у ній відповідні дисципліни. Про все це розповідається у матеріалах творчого проекту з дослідження історії школи (презентація з матеріалами демонструвалась під час концерту).І головне, на мою думку, що не забутий, ні один учитель школи за всю історію її існування, починаючи з того часу, коли 125 років назад піп Неаноров відкрив у селі школу. Всі ці імена були зачитані і відтворені на екрані під час концерту, який своїми силами поставили учителі та учні школи.

У концертну програму були включені пісні про Україну, рідне село, народні пісні.

Світлана Улізько, учитель української мови та літератури