back

22 вересня 2017

Робочі зустрічі голови районної ради в Кувечичах.

20 вересня 2017 року голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко відвідав Кувечицьку територіальну громаду та провів робочу зустріч з депутатом, головою постійної комісії з питань земельних відносин, екології та агропромислового розвитку, керівником сільськогосподарського виробничого кооперативу «ПОЛІССЯ» Михайлом Купрієнко.

Олександр Ларченко та в.о. сільського голови Віктор Зубашевський обговорили питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО, які мешкають на території сільської ради, адже звернення від громадян надходять і сільский голова повинен сприяти якнайшвидшому вирішенню даних питань.

Далі Олександра Миколайовича зустрічав у своєму господарстві керівник СВК «ПОЛІССЯ» Михайло Купрієнко, який з захопленням розповів про життя господарства.

Михайло Купрієнко очолює кооператив із часу його утворення – з 2003 року. Сільськогосподарський виробничий кооператив «Полісся» в Кувечичах є спадкоємцем місцевого колгоспу. Більшість майна – саме з тих часів. Майно, як у більшості колишніх колгоспів, тут не знищили, не продали, а разом із землею зберегли та примножили, в цьому році Михайло Купрієнко запустив сушарку яку сам спроектував і вона себе добре зарекомендувала.

Олександр Ларченко обговорював з керівником підприємства питання щодо основних видів діяльності СВК «ПОЛІССЯ».

В Кувечичах не уявляють свого господарства без тваринництва, тому і спеціалізація кооперативу комплексна – вирощування зернових, виробництво молока та м’яса. На орендованих землях вирощують жито, овес, ячмінь, гречку, соняшник, кукурудзу, суданку.

У господарстві налічують понад півтори тисячі голів великої рогатої худоби, з них 400 – породисті корови.

Майже все працездатне населення працює в господарстві, для робітників працює своя їдальня з триразовим харчуванням ціни тут символічні, але на якості це не відбивається так як в господарстві розводять свиней для власного використання. Завдяки тому, що у людей є робота, досі існують школа, дитячий садок. Голова районної ради акцентував увагу на співпраці господарства з органами місцевого самоврядування.

Михайло Купрієнко зазначив, що щороку господарство суттєво підтримує Кувечицьку територіальну громаду. Господарство за власний кошт утримує сміттєзвалище, організовує та виділяє техніку для централізованого вивозу сміття з приватних господарств населення, чистить ставки для водопою худоби, ремонтує дамби, розчищають дороги в зимовий період, обробляють землі мешканцям села та багато іншої допомоги надає підприємство для того, щоб село квітло і розвивалося, а мешканці Кувечичів завжди відчували підтримку і злагоджену співпрацю з СВК «ПОЛІССЯ».