back

11 вересня 2017

Робоча зустріч голови районної ради.

Голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко 7 вересня 2017 року провів робочу зустріч з керівництвом сільськогосподарського підприємства ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія», яке здійснює виробничу діяльність на території Чернігівського та Ріпкінського районів.

Директор Леонід Петров та заступник директора Олександр Кириндась поділились з Олександром Миколайовичем своїм баченням перспектив розвитку підприємства, напрацьованими здобутками та окреслили проблеми, які доводиться вирішувати. За їх словами загальна площа сільськогосподарських угідь, яку обробляє ТОВ «ЧІМК» становить 27 тис.га. Укладено більше 10 тис. договорів оренди землі. На сьогодні компанія укладає договори оренди на 6% , 7 % та 8 % орендної плати. Підприємство налічує 638 штатних працівників. Олександр Ларченко звернув увагу на суму сплачених підприємством податків, яка становить у 2016 рік по Чернігівському районі – 28 937 890 грн. За період з січня по серпень 2017 року уже сплачено податків та зборів на суму 30 440476 грн. із них по Чернігівському районі – 27628894 грн. Товариство намагається забезпечити підприємство новою сучасною та потужною технікою на придбання якої за 2013 - 2017 рік витрачено більше 41 млн. грн.

Основними видами діяльності господарства є вирощування зернових, олійних культур, картоплі, виробництво молока. Олександр Миколайович поцікавився баченням керівництва компанії щодо реконструкції ферми великої рогатої худоби у селах Роїще та Халявин. На запитання голови районної ради щодо соціального пакету, який надає компанія орендодавцям, керівники поінформували, що соціальна програма підприємства спрямована на надання адресної допомогу кожному пайовику-орендодавцю, а саме:

 На лікування виділяється до 1500 грн.

 В зв’язку з поховання виплачується допомога у розмірі 1000 грн.

 На одруження - допомога у розмірі 5000 грн.

 При народженні дитини – 2000 грн.

Окрім цього у 2017 році товариство вперше розпочало два проекти «Перукар на села» та «Лікар на селі». Ще один із проектів , що реалізує компанія - це оформлення спадщини за рахунок товариства.

Голова районної ради Олександр Ларченко висловив своє баження щодо співпраці сучасного бізнесу, органів місцевого самоврядування та органів влади, звернув увагу на західноєвропейський досвід. Голова ради акцентував увагу керівництва компанії на гострій проблемі, яка піднімалася на загальних зборах представників громадян у 2017 році щодо ремонту доріг населених пунктів.

Під час зустрічі також обговорювалась тема використання та оформлення землі в тому числі і погосподарських дворів.

Враховуючи процес реформи децентралізації Олександр Ларченко наголосив на сучасних оновлених взаємовідносинах та співпраці підприємства з об’єднаними територіальними громадами.

Зустріч пройшла в діловому та конструктивному руслі з баченням перспектив подальшої співпраці.