back

31 серпня 2017

У селі Халявин відкрито меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Павлу Смірнову

31 серпня 2017 року у селі Халявин відбулась урочиста лінійка з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику антитерористичної операції Павлу Смірнову.

Пам’ятний знак встановлено на фасаді загальноосвітньої школи де навчався Герой, життя якого обірвалося 22 квітня 2017 року внаслідок смертельного поранення під час обстрілу окупантами селища Верхньоторецьке на сході України.

У заході взяли участь родичі та близькі загиблого військовослужбовця, голова районної ради Олександр Ларченко, голова райдержадміністрації Віктор Корж, Халявинський сільський голова Алла Лісова, громадськість села, учнівський та педагогічний колектив школи.

Смірнов Павло Юрійович народився 08 липня 1989 року в м.Чернігові. В перший клас пішов до Халявинської загальноосвітньої школи, після закінчення якої працював в м.Чернігові, згодом - бібліотекарем в рідній школі, а з липня 2015 року Павло перебував на контрактній службі у Збройних силах України.

Старший солдат окремої радіолокаційної роти 138-ї радіотехнічної бригади імені Богдана Хмельницького. Перебував у відрядженні в складі 72-ї окремої механізованої бригади разом з братом Олексієм та земляками: Івасенко Вадимом Миколайовичем та Бугай Петром Олександровичем. Отримав тяжке поранення 22 квітня 2017 року в районі селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області. Помер 22 квітня в госпіталі міста Торецьк. Похований 26 квітня 2017 року в селі Полуботки.

Указом Президента України від 13 червня 2017 року № 161 нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Право відкрити меморіальну дошку надали батьку Героя – Юрію Олексійовичу, голові районної ради Олександру Ларченку та голові районної державної адміністрації Віктору Коржу.

Виступаючи перед присутніми, голова районної ради Олександр Ларченко зазначив, що вшaнувaння пaм’ятi людей, якi вiддaли свoє життя зa нaшу держaву – нaш святий oбoв’язoк. Наш земляк був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність України і віддав життя за мир та спокій на рідній землі… Тoж дaвaйте шaнувaти пам'ять наших герoїв, не зaбувaти прo тих, хтo тaк рaнo пoкинув цей світ, зрoбивши неoцiненну пoслугу для всіх нaс в ім'я щaсливoгo мaйбутньoгo нaшoї держaви!

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Павла Смірнова та всіх військовослужбовців, які віддали життя в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Вічна пам'ять Герою!

Герої не вмирають! Вони будуть жити у пам’яті народній у віках.