back

16 серпня 2017

12 серпня Петрушин відзначав День села

Розпочалося святкування в Петрушинській школі з вшанування відомого земляка Олександра Павловича Карпинського, який є одним з найяскравіших постатей в історії Петрушина, в свій час був активним громадським діячем, благодійником і зробив немало добрих справ для села і його людей. Громада села вирішила увіковічити пам'ять відомого земляка і відкрити на його честь меморіальну дошку. Право відкрити меморіальну дошку надали директору школи Володимиру Сериченко та колишній вчительці Наталії Костюк, онучці заможного козака Михайла Григоровича Костюка, який десь в 1880 році викупив землі Карпинських.

Далі свято продовжили в сільському клубі. В фойє клубу сільська бібліотека оформила виставку вишивок кращих майстринь села, фотовиставку з святкування першого Дня села 1990 року, книжкову виставку присвячену визначним датам села в 2017 році. Напередодні свята жителі громади отримали перший номер газети «Петрушинський вісник».

Привітав гостей свята сільський голова Євгеній Питинський, керівники сільгосппідприємств Юрій Шпилька та Володимир Пахота.

Порадували глядачів концертною програмою учасники колективу «Журавка».

Після концерту була розіграна безпрограшна лотерея, а присутніх пригостили кулешем та юшкою.

За інформацією відділу культури і туризму Чернігівської районної державної адміністрації