26 серпня 2016

Посольство США запрошує українські неприбуткові та неурядові організації взяти участь у конкурсі проектів Фонду сприяння демократії. Фонд підтримує проекти, які сприяють демократичним перетворенням та побудові громадянського суспільства в Україні. Фонд сприяння демократії - це цілеспрямований, але гнучкий механізм, якій забезпечує фінансову підтримку унікальних та перспективних проектів, особливо таких, що сприяють розвитку спроможності та самозабезпечення НДО в Україні. Вибір проектів базується на спроможності організацій вказувати на конкретні досягнення та їхній вплив на певну сферу чи громаду. Починаючи з липня 1996 року, близько 1000 проектів від українських недержавних неприбуткових організацій одержали фінансову підтримку Фонду сприяння демократії. Грантові заявки приймаються на конкурс протягом року.

Головні вимоги до проектів:

  • Гранти надаються виключно українським організаціям, що мають статус недержавних та неприбуткових. До таких належать: громадські організації (асоціації), благодійні фонди та аналітичні центри.
  • Організації та їхні працівники не можуть представляти політичні партії, бути призначеними або обраними на державні посади.
  • Хоча максимальна сума фінансування одного проекту складає 24,000 доларів США, середні суми грантів становлять від 5,000 до 15,000 доларів США.
  • Американські та іноземні організації, а також громадяни інших країн не можуть претендувати на отримання фінансування за даною програмою.
  • Грантові заявки необхідно подавати двома мовами: англійською та українською.
  • Тривалість проектів не може бути більшою за один рік. Кошти, які були витрачені до початку або після завершення терміну проекту, не підлягають відшкодуванню.

Тематика проектів

Заявки мають відповідати одному або декільком тематичним пріоритетам Фонду:

  • Економічні реформи: сприяння інноваціям, розвиток культури підприємництва, становлення гендерної рівності в Україні. Виховання поваги до інтелектуальної власності та захист прав на інтелектуальну власність в Україні. Покращення бізнес-клімату та сприяння розвиткові малих і середніх підприємств. Підвищення енергоефективності на рівні споживання та у міському господарстві.
  • Антикорупційні програми та прозорість органів влади: просування системи електронного врядування на місцевому рівні. Здійснення регуляторної реформи для зменшення можливостей застосування корупційних схем.
  • Антипропаганда: реалізація проектів із боротьби з дезінформацією.
  • Допомога внутрішньо переміщеним особам (ВПО): освітні та просвітницько-пропагандистські програми у громадах, де мешкають ВПО, по всій Україні. Ці програми мають на меті інформувати ВПО про їхні права та пільги, в тому числі на житло, роботу, освіту, участь у виборах тощо).
  • Допомога ветеранам: реалізація проектів щодо надання правових послуг та правової освіти ветеранам, а також захист інтересів ветеранів, які повернулися з передової.

Заявки на загальний конкурс приймаються постійно, не існує кінцевого терміну подачі заявок – конкурс є постійно діючим.

Правила подачі заявок

Щоб взяти участь у конкурсі, будь ласка завантажте, заповніть та надішліть заявку на електронну адресу(українською та англійською мовами). Просимо також додати до заявки копії реєстраційних документів організації, резюме основних виконавців проекту (з контактною інформацією та телефонами), форму SF424(українську та англійську версії), та реєстраційний номер ДАНС. При розробці кошторису, ознайомтесь з доступними витратами по гранту. Заявка та усі супроводжуючі документи приймаються лише в електронному варіанті. Надсилайте пакет документів на адресу: [email protected].

Організація може подати лише одну заявку одночасно. Дві та більше заявок від однієї організації розглядатися не будуть.

Якщо Ви не отримали підтвердження електронною поштою протягом 5-ти робочих днів, будь ласка, зверніться до грантового офісу Посольства США за телефонами 521-5565 та 521-5625, щоб дізнатися про статус Вашої заявки.

Детальныше про конкурс на сайті:

http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/uk/democracy.html

За більш детальною інформацією звертайтеся до Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації за тел. (0462) 669-381 та 675-016.