back

Про внесення змін до рішення Чернігівської районної ради від 16 грудня 2015 року «Про затвердження Регламенту роботи Чернігівської районної ради сьомого скликання»

22 березня 2016

Рішення

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(п’ята сесія сьомого скликання)


22 березня 2016 року
м.Чернігів

Про внесення змін до рішення районної ради
від 16 грудня 2015 року «Про затвердження
Регламенту роботи Чернігівської
районної ради сьомого скликання»

Відповідно до пункту 1.6 статті 1 Регламенту Чернігівської районної ради сьомого скликання, затвердженого рішенням районної ради від 16.12.2015, Закону України „Про внесення зміни до статті 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” щодо поіменних голосувань”. керуючись пунктом 5 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада в и р і ш и л а:

1. Внести до Регламенту Чернігівської районної ради сьомого скликання, затвердженого рішенням районної ради від 16.12.2015, наступні зміни:

Пункт 32.2. статті 32 доповнити двома абзацами:

«Голосування з питань порядку денного, а також інших питань, що вимагають вирішення радою, може бути відкритим голосуванням, відкритим поіменним, таємним.

При проведенні голосування депутат бере участь у голосуванні лише особисто і не має права подати свій голос заздалегідь або пізніше.»

Статтю 34 доповнити пунктами:

«34.4. При прийнятті районною радою рішень з процедурних питань застосовується відкрите голосування відповідно до пункту 36.1.

34.5. Підрахунок голосів при відкритому голосуванні проводиться на сесії лічильною комісією, яка повідомляє підрахунок голосів «За», «Проти», «Утримались».

Пункт 36.2 статті 36 викласти в новій редакції:

«При прийнятті районною радою рішень з питань порядку денного застосовується відкрите поіменне голосування, крім випадків, передбачених пунктами 1, 29, 31 статті 43; статтями 55, 56 та пунктом 2 статті 72 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

При проведенні відкритого поіменного голосування після оголошення головуючим, або за дорученням головуючого одним з депутатів прізвища, імені та по батькові депутата, депутат підводиться з місця і виголошує всій вибір «за», «проти» або «Утримався», про що лічильною комісією робиться відповідна відмітка у відомості поіменного голосування, яка додається до протоколу засідання та є невід’ємною частиною протоколу сесії.

Якщо до проекту рішення не надійшло будь-яких пропозицій, змін чи доповнень (в тому числі і на пленарному засіданні), головуючий має право провести голосування з даного питання за спрощеною процедурою, тобто, поставивши дане питання на голосування в цілому за процедурою відкритого поіменного голосування.

Результати відкритого поіменного голосування встановлюються та оголошуються лічильною комісією із занесенням результатів голосування до відомості голосування.»

37.1. Пункт 37.1. Статті 37 викласти в новій редакції:

«Таємне голосування проводиться:

у випадках, передбачених пунктами 1, 29, 31 статті 43; статтями 55, 56 та пунктом 2 статті 72 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні";

на вимогу не менш як однієї третини депутатів;

в інших, передбачених законодавством України, випадках.

При застосуванні таємного голосування депутат ради засвідчує свій вибір шляхом позначки (+) або (\/), що засвідчує волевиявлення депутата.

Проведення таємного голосування забезпечує лічильна комісія».

2. Визначити, що дане рішення набирає чинності 23.02.2016 р.

3. Затвердити Форму «Результати поіменного голосування», що додається.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань законності та запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та етики.

Голова районної ради О.М. Ларченко


Результати поіменного голосування
(переглянути...)