Герої не вмирають

25-05-2017 | 14:43

Смирнов Павло Юрійович Народився 8 липня 1989 року у селі Полуботки Чернігівського району Чернігівської області. У 2006 році закінчив Халявинську ЗОШ І-ІІІ ступенів Чернігівського району. У 2012-2013 році проходив строкову військову службу. Працював бібліотекарем у ЗОШ І-ІІІ ступенів у с. Халявин Чернігівського району. 6 липня 2015 року вступив на військову службу за контрактом. Старший солдат, номер обслуги зенітно-кулеметного відділення військової частини А 3547 (м. Чернігів). У зоні АТО служив у складі в/ч В 0849 72-ої окремої механізованої бригади (м. Біла Церква Київської області). 22 квітня 2017 року отримав важкі поранення під час мінометного обстрілу спостережного пункту у районі селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області. Був доставлений до військового шпиталю у місто Торецьк, де вночі помер. Похований у селі Полуботки Чернігівського району Чернігівської області.

14-03-2017 | 09:11

Книга Пам'яті «Герої не вмирають» У межах обласної пошуково-дослідницької експедиції дітей і учнівської молоді та створення Книги Пам’яті Чернігівщини «Герої не вмирають», з метою увічнення великої громадянської та національної відваги, сили духу і стійкості громадян, які творять сучасну історію української держави, гідного вшанування воїнів, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України, формування у підростаючого покоління почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини, гордості за своїх національних героїв, залучення учнів до дослідження та вивчення життя і діяльності захисників незалежної України – вихідців з Чернігівщини протягом листопада 2016 року – лютого 2017 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр туристично-краєзнавчої творчості Чернігівської районної ради Чернігівської області», загальноосвітніми навчальними закладами Чернігівського району (Старобілоуська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Гончарівської об’єднаної територіальної громади (Гончарівська гімназія) було проведено пошукову роботу зі збору інформації про загиблих воїнів АТО – уродженців Чернігівського району, а також тих, чий життєвий шлях був пов'язаний з його територією. Першим етапом проведеної роботи стало - упорядкування зібраного матеріалу та підготовка до друку матеріалів Книги Пам'яті Чернігівського району, Гончарівської та Михайло-Коцюбинської об’єднаних територіальних громад «Герої не вмирають». До книги увійшли описи життєвого та бойового шляху десятьох воїнів: Володимира Брешинського, Сергія Деркача, Олександра Захарчука, Геннадія Куца, Андрія Мансурова, Петра Мірошниченка, Сергія Нагорного, Дмитра Степанченка, Івана Томилка, Сергія Харитонова. Особливу подяку хочеться висловити рідним та близьким загиблих, які надали неоціненну допомогу у створенні зазначеної книги, розкривши невідомі раніше факти біографій, збагативши інформацію спогадами та фото з сімейних архівів.

17-06-2015 | 14:53


Томилко Іван Миколайович
Народився 14 квітня 1986 року у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району Чернігівської області. У 2002 році закінчив Михайло-Коцюбинську гімназію, після навчання проходив строкову військову службу у Внутрішніх військах МВС України у місті Львові. Після закінчення військової служби працював у правоохоронних органах у місті Києві та Чернігівському районі. Після початку подій на Майдані звільнився з органів внутрішніх справ. 24 квітня 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Молодший сержант, командир відділення — командир машини 1-ї мотопіхотної роти, 1-го мотопіхотного взводу, 3-го мотопіхотного відділення 13-го мотопіхотного батальйону. Загинув 30 січня 2015 року під час боїв у районі міста Вуглегірськ Артемівського району Донецької області. Похований у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району Чернігівської області.